Limerick zoeken
Volg @limerickvdweek

Wat is het doel van Limerick van de Week?

Limerick insturen

Geef eerst een titel. Typ daarna de 5 regels van de limerick. Die moet voldoen aan het rijmschema waarbij de eerste, tweede en vijfde regel op elkaar rijmen en waarbij ook de derde en de vierde regel op elkaar rijmen (a a b b a). Het hoeft niet alleen om volrijmen te gaan, maar het mogen ook klankrijmen zijn. Je limerick mag ook wel een beetje de hand lichten met de andere regels voor een limerick, zoals die van het aantal lettergrepen. Eindig als laatste met een regel met je naam of schuilnaam (dit hoeft niet als je anoniem wilt blijven).

Winnaar van de week

Elke zaterdag, krijgt de limerick die de meeste stemmen heeft gekregen een speciale plek voor de daaropvolgende week. Limericks die aan het einde van de week worden ingestuurd staan minder lang op de voorpagina waardoor deze dus minder tijd hebben om op gestemd te worden. Houd hier rekening mee bij het insturen. Per dag kan er per IP-adres een keer gestemd worden en u ziet meteen uw stem geëffectueerd worden.

Archief

In het archief staan alle limericks die ooit zijn ingestuurd. Via een handige zoekfunctie kunt u limericks vinden waar het desbetreffende woord (of een gedeelte van een woord) in staat.
Door op de auteur onder een limerick te klikken ziet u alle limericks van die auteur (als die tenminste bij aanbieding ook zijn email heeft meegegeven).

Volg ons op Twitter

Het is ook mogelijk om een limerick te twitteren, een "limerickvdweek". Kenmerk deze dan door @limerickvdweek.

Disclaimer

-De webmaster behoud zich het recht voor om op enig moment te stoppen met de site.
-Bij het insturen van een limerick geeft u de webmaster het recht om de limerick te gebruiken voor welk doeleinde dan ook. Indien de naam is ingevuld bij het insturen van de limerick zal deze altijd vermeld worden.
-Een aanstootgeverde limerick, krachttermen of enig andere vorm of inhoud welke door de webmaster wordt afgekeurd kan zonder opgaaf van reden verwijderd worden.
-Over de plaatsing of het niet plaatsen kan niet gecorrespondeerd worden.
-Deze disclaimer is aan verandering onderhevig.

Copyright©2011 Limerick van de week
Realisatie door Eke van Batenburg
This website uses statistical cookies only (cookie info).